Fusion zeilen

zeilen in een fusion

Hoe zeil je in een Fusion?

Waarom kiezen voor zeilen in een Fusion?

Welke kleren heb je aan bij het zeilen?

Kan ik een zeildiploma halen in de Fusion?

 Fusion zeilen tweemans.jpg

Zeilen in een Fusion

Zeilen in een Fusion kun je enigszins vergelijken met zeilen in een Laser Pico en zeilen in een RS Feva. Het is een zwaardboot waar je alleen of met z'n tweëen in zeilt. Je kunt de Fusion varen met alleen het grootzeil, maar ook met een fok erbij. 

voordelen fusion zeilboot

 

Veelzijdige mee-groei-boot

De Fusion groeit met je zeilervaring mee. Schaf één keer de oersterke romp aan en je kunt járen vooruit. Er zijn namelijk verschillende zeilen toe te voegen, zonder dat je een nieuwe romp nodig hebt. Naast het 5,25 mgrootzeil is er een 6,45 mgrootzeil, een fok en een gennaker. Eenvoudig te bestellen en compleet zelf te monteren.

Zeilkleding

Zeilen in een Fusion betekent sportief op en soms in het water bezig zijn! Een keertje omslaan is niet erg als je een goed wetsuit aan hebt. Want met name in het voorjaar is het water nog fris. Maar het belangrijkst is je zwemvest. Zelfs al kun je heel goed zwemmen, bij het zeilen in een snelle boot draag je altijd een zwemvest.

Fusion zeildiploma

Een Fusion zeildiploma is in Nederland van Commissie Watersport Opleidingen (CWO) of Nationaal Watersport Diploma (NWD). In Duitsland is het zeildiploma waar je in de Fusion voor kunt varen, het Verband Deutscher Wassersport Schulen e.V. (VDWS).

Erkende Fusion zeilscholen

Fusion vs Catamaran